Dermatovenerološka klinika (prvič)

Ker je twitter *premajhen* da opišem moj obisk te bolnišnice, se bom na kratko izliv tukaj.

Pa začnimo kar na začetku s pošto, kdaj moram priti na pregled. Pošto dobim v četrtek dopoldne 27.1.2011, kjer piše da se moram v petek 28.1.2011 oglasiti tam in tam. O.K. vse lepo in prav a kaj ko piše da moram 7 dni pred pregledom prenehati z mazanjem *rane*, ali pa druga cvetka 5 dni pred obiskom naj jih seznanim, če mi ura in datum ne ustreza, naj ponovim da sem dobil pismo malo manj kot 22 ur pred pregledom, poslan je bil pa v sredo.

Dobro, naročen sem bil 08.30, oz. 15 minut prej naj se oglasim pri sprejemnici. Dobro, prišel sem 08.14 do sprejemnice, kjer so me napotili do amulante št. 5. Pred mano 6 oseb. Sem si rekel mogoče so pa za mano naročeni. MHM. Tule je dokaz:

Seznam

(ker mislim da tega ne bi smel fotkat, sem večino podatkov zakril(zelo na hitro))

No tole se mi je podilo po mislih v času ko sem čakal, do 10.45

Iz twitterja:

Ne razumem zakaj so me na UKC-ju naročili ob 8:30 v čakalnici pa še 6 ljudi ki čaka, da je vse še hujše še nihče ni bil sprejet.

Update: čakamo zato, vseh nas 7, ker še ni zdravnika. Ouje. A niso oni tista sekta, ki delajo po 300 ur na mesec? Videt tule tega ni.

Update 2: prva pacientka je bila vpoklicana, glede na njeno razpoloženje in izgled, je bila naročena včeraj ob 05:00

Update 3: starejša gospod in gospa se trudita s šepetanjem, mlajši par pa se sporazumeva s kosom papirja in svinčnika. Funny people.

Update 4: ne, nisem še na vrsti. Razmišljam kakšen vik in krik bi lahko naredil, če bi bil cigan. Nekaj v smislu: ovo je diskrematorno …

Popravek: update 4: … rom …

Update 5: videti je da gredo od najstarejšega do najmlajšega, če to drži sem ga najebal. Ko bi le začeli pri ta grdih.

Dodatek k update 5: ali pa če bi se držali ure, ko sem bil naročen. Sem v fazi rahle jeze.

No po dobrih dveh urah so me končno sprejeli, tu se je šele začela groza.

Dohtrca, specializantka, prvič vodila svojo in samostojno ambulantno, vse kar sem ji povedal za anamnezo je kasneje narobe napisala v diagnozo, časovne termine sprememb, potek spremembe etc. Pregled pri njej je trajal cca. 20 minut v tem času je z mano spregovorila okoli 2, mogoče 3 povedi. V glavnem žalost. Med pisanjem diagnoze je zapustila ambulanto:Ostal sam

Ko je prišla nazaj, se je odločila za biopsijo, to je bila tretja ali četrta poved, ki mi jo je namenila. Tako, sedaj moram čakat na kirurško in sicer do sredine maja, upam da bo kirurg, kateri me bo rezal, pred mano opravil ta poseg tudi že na kakšnem drugem človeku.

Zaključek, vse skupaj me je zelo razjezilo, mogoče sam odnos z dohtrco veliko bolj, kot samo čakanje. Še tisto veselje, ko sem zagledal instrumente:

instrumenti v ambulanti 5

me je minilo, ko sem uvidel, da jih ne bom spoznal.

Ahja!